Vw polo 1.9TDI 9N

Post Reply
Kwagga27
Enlisted
Posts: 3
Joined: Wed Apr 17, 2019 9:35 pm

Vw polo 1.9TDI 9N

Post by Kwagga27 » Wed Apr 17, 2019 9:45 pm

Hi guys I really need your help. I went on a small road trip for work but when returning the car started to "shudder" and it sounded like the timing was off or something.. I stopped and when I turned it of and started it again she was fine normal idling and normal driving.. but it started again now and sometimes if n put the foot down and it gets past 2000rpm you can feel it boosts and feels normal again.. but when thr rpms drops it "shudders" again. What should I look at that could be the problem.. ???????
User avatar
aristo92
Cadet
Posts: 440
Joined: Tue Aug 26, 2014 8:49 am
Car Make: VW
Car Model: Polo Classic 1.9 Tdi GTB1752
Membership No: 3133
Location: Johannesburg

Re: Vw polo 1.9TDI 9N

Post by aristo92 » Wed Apr 17, 2019 9:49 pm

What's the mileage on the car? Have you had the car scanned as yet?

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Regards, Armand.

Rides Thread: viewtopic.php?p=2577126#p2577126
Kwagga27
Enlisted
Posts: 3
Joined: Wed Apr 17, 2019 9:35 pm

Re: Vw polo 1.9TDI 9N

Post by Kwagga27 » Thu Apr 18, 2019 8:27 am

278*** km.. No not yet wil have to take her to be scanned.. The services are up to date.. she has a straight pipe on and egr delete has been done .. but all of that has been done a year ago with no problems ... No lack of power and almost 1.4 bar of boost in first gear... So dont think it can be the mods because she was fine after the mods but started now with this ..
User avatar
aristo92
Cadet
Posts: 440
Joined: Tue Aug 26, 2014 8:49 am
Car Make: VW
Car Model: Polo Classic 1.9 Tdi GTB1752
Membership No: 3133
Location: Johannesburg

Re: Vw polo 1.9TDI 9N

Post by aristo92 » Thu Apr 18, 2019 8:56 am

I suggest having the car scanned and taking it from there. But a common fault with the symptoms that you describe is a faulty injector loom. It has like a stutter or miss. However, there could be a few other issues with the same symptoms. Let us know what errors pop up and I would suggest that injector values are checked.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Regards, Armand.

Rides Thread: viewtopic.php?p=2577126#p2577126
Kwagga27
Enlisted
Posts: 3
Joined: Wed Apr 17, 2019 9:35 pm

Re: Vw polo 1.9TDI 9N

Post by Kwagga27 » Thu Apr 18, 2019 2:03 pm

I wil be taken her today to vw for a scan .. yes it feels like she has a miss and sounds like it to wil let you know wat the scan shows
User avatar
VGTI
Major
Posts: 3542
Joined: Fri Aug 26, 2005 1:21 pm
Car Make: Cheap Ass Porsche
Car Model: 9N Sooter
Membership No: 807
Location: Diep innie bos...

Re: Vw polo 1.9TDI 9N

Post by VGTI » Thu Apr 18, 2019 2:06 pm

Sounds similar to symptoms some guys had with bad diesel filter...
'04 Polo TDI 1661.9 km on 58.05l
'13 Hyundai Santa Fe 2.2 Elite
Tabiso
Enlisted
Posts: 31
Joined: Thu May 18, 2017 3:42 am

Re: Vw polo 1.9TDI 9N

Post by Tabiso » Tue Apr 30, 2019 12:49 am

Clogged diesel filter might be the problem.


Sent from my iPhone using Tapatalk
MSD
Enlisted
Posts: 14
Joined: Tue Sep 19, 2017 2:30 pm

Re: Vw polo 1.9TDI 9N

Post by MSD » Thu May 02, 2019 7:53 am

I had the same symptoms on my polo. In my case the dual mass flywheel was gone.
Tabiso
Enlisted
Posts: 31
Joined: Thu May 18, 2017 3:42 am

Re: Vw polo 1.9TDI 9N

Post by Tabiso » Thu May 02, 2019 8:40 am

Is that a question?.
Post Reply